Zavičajni muzej Slatina
Vijesti
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava i pristup informacijama
 
  
Zavičajni muzej Slatina arrow Edukacijske aktivnosti arrow Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala
Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala PDF Ispis E-mail

Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala U utorak 26. listopada  u Zavičajnom Muzeju Slatina održana je radionica izrade božićnog nakita iz prirodnih materijala, koju je vodila časna sestra Samuela Premužić članica Družbe sestara Naše Gospe iz Zagreba. Održane su tri radionice u kojima su sudjelovali nastavnici likovnog odgoja, učiteljice nižih razreda osnovnih škola „Josipa Kozarca“ i „Eugena Kumičića“ iz Slatine, učiteljice iz osnovnih škola iz Čađavice i Nove Bukovice, odgajateljice u dječjem vrtiću „Zeko“, učenici osnovnih škola, te profesorice i učenice Industrijsko obrtničke škole iz Slatine, ali i  ostali koji su željeli naučiti izrađivati nakit za Božić od prirodnih materijala i tako prirediti radost djeci i članovima svojih obitelji.

 

Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijalaU radnom, ali vedrom i razigranom ozračju sudionicima radionice vrijeme je proletjelo. Iz svoga bogatoga repertoara č.s. Samuela pokazala je kako se  radi bor s jaslicama od perušine, ukrašava mahovinom i češerima, zatim patuljak od češera i perušine, ruže od perušine i krep papira, anđele od krep papira, anđele od svile i vate, te razne vrste zvjezdica od slame. Radost svih koji su sudjelovali u radionici bila je još veća kad su uspjeli dovršiti započete ukrase, doduše ne tako vješto kao  voditeljica radionice , ali za početnike svi su bili prezadovolljni. Očekuju  da  se slične radionice održavaju i dalje  i da će č. S. Samuela Premužić na proljeće ponovno naći  vremena sudjelovati u Slatini u radionici izrade jeoš jednoga dijela svojih prekrasnih predmeta iz prirodnoga materijala.

Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala

Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala

Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala

 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture