Zavičajni muzej Slatina
Vijesti
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava i pristup informacijama
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti arrow Međunarodni dan muzeja 2019
Međunarodni dan muzeja 2019 PDF Ispis E-mail

 Međunarodni dan muzeja 2019 Povodom Međunarodnog dana muzeja, Zavičajni muzej Slatina pripremio je u suradnji sa Slovenskim planinskim muzejom iz Mojstrane izložbu pod nazivom „Na vrhu gora, blizu neba“. Autorica Neli Šular, kustosica pedagog, kroz izložbu prikazuje svjetlosne pojave na planinama i proces njihova nastanka. Uz panoe posjetiteljima će biti ponuđeno izvođenje pokusa koji simuliraju različite prirodne pojave. Otvorenje izložbe održat će se 15. svibnja 2019. godine u 13:00 h, a bit će popraćeno osvrtom na 550. godišnjicu objavljivanja prvog hrvatskog romana, autora Petra Zoranića: „Planine“ i kratkim predavanjem o fizikalnim pojavama.

U nastavku programa u 14:30 održat će se predavanje o nastanku, radu i razvoju Slovenskog planinskog muzeja u Mojstrani.
Program završava predavanjem članova HGSS-a Stanice Orahovica koje će se održati u 18:00 h. Na predavanju će biti naglašena uloga Hrvatske gorske službe spašavanja a govorit će se i o poteškoćama, vremenskim uvjetima i opasnostima s kojima se susreću ili mogu susresti planinari i izletnici.
 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture