Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti arrow Međunarodni dan muzeja 2019
Međunarodni dan muzeja 2019 PDF Ispis E-mail

 Međunarodni dan muzeja 2019 Povodom Međunarodnog dana muzeja, Zavičajni muzej Slatina pripremio je u suradnji sa Slovenskim planinskim muzejom iz Mojstrane izložbu pod nazivom „Na vrhu gora, blizu neba“. Autorica Neli Šular, kustosica pedagog, kroz izložbu prikazuje svjetlosne pojave na planinama i proces njihova nastanka. Uz panoe posjetiteljima će biti ponuđeno izvođenje pokusa koji simuliraju različite prirodne pojave. Otvorenje izložbe održat će se 15. svibnja 2019. godine u 13:00 h, a bit će popraćeno osvrtom na 550. godišnjicu objavljivanja prvog hrvatskog romana, autora Petra Zoranića: „Planine“ i kratkim predavanjem o fizikalnim pojavama.

U nastavku programa u 14:30 održat će se predavanje o nastanku, radu i razvoju Slovenskog planinskog muzeja u Mojstrani.
Program završava predavanjem članova HGSS-a Stanice Orahovica koje će se održati u 18:00 h. Na predavanju će biti naglašena uloga Hrvatske gorske službe spašavanja a govorit će se i o poteškoćama, vremenskim uvjetima i opasnostima s kojima se susreću ili mogu susresti planinari i izletnici.
 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture