Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti arrow TIHOMIR PINTER: MALA RETROSPEKTIVA
TIHOMIR PINTER: MALA RETROSPEKTIVA PDF Ispis E-mail

TIHOMIR PINTER: MALA RETROSPEKTIVA Zavičajni muzej Slatina, 4. – 31. listopada 2018. Otvorenje izložbe: četvrtak 4. listopada u 18:00 sati
Zavičajni muzej Slatina ugostit će izložbu Gradskog muzeja Bjelovar čiji je protagonist proslavljeni fotograf Tihomir Pinter (Bjelovar, 1938.), zaljubljenik u crno-bijelu analognu fotografiju. Izložba je sažeti presjek Pinterove bogate karijere u kojoj je uspješno spojio karijeru doktora kemije i fotografa amatera, ne zadržavajući se u samo jednoj kategoriji i temi.

Portreti su psihološki i intimni, pejzaži odaju svu liričnost i enigmatičnost Pinterovog osjećanja, dok u kategoriji life fotografije pokazuje nepoznate ljude, vrlo često marginalce koji žive teške životne prilike. Upravo je u potonjoj kategoriji pokazao svu svoju umješnost kao fotografa umjetnika, dajući radniku u metalurškoj industriji potrebno dostojanstvo, a cijevima, žicama i pločama kvalitetu sofisticiranih te ritmičkih kompozicija. Na izložbi će biti prikazani urbanistički portreti / pejzaži Pečuha, povijesne jezgre Dubrovnika, ali i rodnog Bjelovara, u kojima dualnost Pinterovog izričaja dolazi do izražaja (dokumentarni aspekt provučen kroz poetičnu atmosferu). Brojne izložbe koje je održao u regiji i širom Europe svjedočanstvo su Pinterovog kontinuiranog rada na sebi kao fotografu koji inzistira na traženju drugačijih perspektiva svakodnevnih tema.

Izložba je otvorena do 31. listopada i može ju se posjetiti radnim danom od 09.00 do 15.00.

 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture