Zavičajni muzej Slatina
Vijesti
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava i pristup informacijama
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti arrow Glazbena radionica «Ručicama do glazbe»
Glazbena radionica «Ručicama do glazbe» PDF Ispis E-mail

 Glazbena radionica «Ručicama do glazbe»  U suradnji s Glazbenom školom Milka Kelemena u srijedu 21. ožujka u Zavičajnom muzeju Slatina održana je glazbena radionica «Ručicama do glazbe».  Nastavnice Glazbene škole Sandra Pavić, Andrijana Jaković i Sara Mojzeš osmislile su radionicu za druge razrede osnovnih škola kako bi ih upoznale s radom svoje škole i s glazbom općenito.

 

 

Glazbena radionica «Ručicama do glazbe» Već na početku radionice pažnju učenika drugog razreda OŠ Josipa Kozarca zaokupili su različiti glazbeni instrumenti s kojima ih je upoznala ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak. Ispričala im je kako je upravo glazba bila put koji je omogućio našem nedavno preminulom velikom skladatelju Milku Kelemenu da proputuje svijet. S putovanja se uvijek vraćao jednim novim bogatim iskustvom, ali i vrijednim egzotičnim glazbenim instrumentima koje je kasnije darovao Muzeju. Učenici su bili puni pitanja o samim instrumentima, a imali su priliku i sami isprobati neke od njih poput rubaba (Bliski istok) i bolang gu (Kina).

 

Glazbena radionica «Ručicama do glazbe»Učenici su nakon upoznavanja s egzotičnim glazbenim instrumentima sami izrađivali glazbene instrumente. Tako su se tu našle zvečke od metalnih čepova, zvečke od kutijica napunjenih rižom i kukuruzom, tzv. Panova svirala od šarenih slamčica i slično. Nakon toga su s nastavnicama naučili dvije nove pjesmice u kojima su mogli «svirati» na svojim novim glazbenim instrumentima. Najveće veselje je uslijedilo na neobično veseli ples koji su otplesali na glazbu Petra Iljiča Čajkovskog za balet Orašar.

 


Glazbena radionica «Ručicama do glazbe»U jednako veselom tonu radionica je održana i u petak 23. ožujka, ovaj put s drugim razredom OŠ Eugena Kumičića, na kojoj su se isto upoznali s egzotičnim glazbenim instrumentima iz donacije Milka Kelemena i na kojoj su isto izradili svoje instrumente. Ovim putem zahvaljujemo učenicima drugih razreda i njihovim učiteljicama na sudjelovanju. Također, pohvale nastavnicama glazbene škole koje ovakvim kreativnim radom nastoje najmanjima približiti djelo Milka Kelemena, ali i rad svoje škole kako bi ih od najranijeg doba potaknuli na bavljenje glazbom.

 

Glazbena radionica «Ručicama do glazbe»  Glazbena radionica «Ručicama do glazbe»

Glazbena radionica «Ručicama do glazbe»  Glazbena radionica «Ručicama do glazbe»

Glazbena radionica «Ručicama do glazbe» 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture