Zavičajni muzej Slatina
Vijesti
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava i pristup informacijama
Zavičajni muzej Slatina arrow Izložbe arrow U Zavičajnom muzeju otvorena izložba Veliko polje – Prapovijesna groblja Slatine
U Zavičajnom muzeju otvorena izložba Veliko polje – Prapovijesna groblja Slatine PDF Ispis E-mail

 U Zavičajnom muzeju otvorena izložba Veliko polje – Prapovijesna groblja Slatine Početkom izgradnje slatinske obilaznice 2009. godine obavljena su i arheološka istraživanja od strane Muzeja Slavonije Osijek pod vodstvom više kustosice Slavice Filipović. Otkriveni su dijelovi prapovijesnih, antičkih i srednjovjekovnih naselja. Osobito važno je nalazište groblja iz kasnog brončanog doba i starijeg željeznog doba. Ova nalazišta svrstavaju Slatinu kao važno arheološko nalazište na jugu Panonske nizine. U suradnji s Institutom za arheologiju obavljena je restauracija i dvije trećine arheoloških nalaza ovom je izložbom vraćeno Slatini.

U Zavičajnom muzeju otvorena izložba Veliko polje – Prapovijesna groblja Slatine Ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak izrazila je zadovoljstvo ovom donacijom te predstavila najzaslužnije za ovu izložbu: Slavicu Filipović iz Muzeja Slavonije i Dariju Ložnjak Dizdar iz Instituta za areologiju koje su se nekoliko riječi vratile u 2009. godinu, a potom je izložbu službeno otvorio Denis Ostrošić, gradonačelnik Slatine.
Kroz izložbu veliki broj posjetitelja provela je Daria Ložnjak Dizdar vrativši sve zajedno u daleku prošlost, 11.000 godina prije Krista.

(www.icv.hr, žf)

Image  Image

Image  Image

Image  Image

Image 

 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture