Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
Bataluše
Zavičajni muzej Slatina arrow Donacije arrow Donacija obitelji Vuknić
Donacija obitelji Vuknić PDF Ispis E-mail
Za veću sliku kliknite mišemDonacija ugledne slatinske obitelji Vuknić dio je kulturnopovijesne zbirke Muzeja, a čine je predmeti u nekadašnjem vlasništvu Đurđice Vuknić, Slatinčanke i učiteljice u osnovnoj školi i njezinog supruga Ante Vuknića, ing.. Predmete je nakon majčine smrti 2009. godine Muzeju poklonila Dubravka Liebl iz Zagreba.
Zbirka sadrži dvjestotinjak predmeta koji datiraju iz sedamdesetih i osamdesetih godina, a uglavnom su to predmeti iz svakodnevnog građanskog života, poput starih kućanskih aparata, porculanskih servisa, zdjela i keramičkih vaza, prvih računala i raznolikih gramofonskih ploča (zbirka broji šezdesetak gramofonskih ploča stranih i domaćih izvođača iz šezdesetih i sedamdesetih godina).

Posebice je interesantna unutar nje zbirka dječjih predmeta: igračke, slikovnice, vježbenice, školski udžbenici, albumi, društvene igre. Kao cjelina predstavlja uvid u život jedne slatinske građanske obitelji, a zbog raznolikosti predmeta koje sadrži, poneki dijelovi zbirke će biti izdvojeni u npr.tehničku ili školsku zbirku.

 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture