Zavičajni muzej Slatina
Vijesti
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava i pristup informacijama
Zavičajni muzej Slatina arrow Izložbe arrow Izložba „Slatina-grad rukometa“
Izložba „Slatina-grad rukometa“ PDF Ispis E-mail

 

Image„Slatina-grad rukometa“ naziv je izložbe kojom se prvom u nizu događanja slavi 60 godina postojanja Rukometnog kluba Slatina.
Izložba je otvorena 22. kolovoza 2014. godine u Zavičajnom muzeju Slatina. Na svečanom otvorenju o povijesti i djelovanju Kluba govorili su Miroslav Venus, predsjednik RK Slatina i Davor Butorac, dopredsjednik. Naglasili su kako ova izložba ne govori samo o rukometu i rukometašima već i o tri generacije Slatinčana koji ovim sportom pridonose povijesti grada Slatine. Nekoliko riječi o koncepciji izložbe i eksponatima rekla je Dragica Šuvak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina. Sanja Bošnjak, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije uputila je pozdrave i riječi pohvale a izložbu je otvorio Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine.

ImageCilj izložbe bio je prikazati povijest RK Slatina od 1954. godine, od vremena kada se rukomet igrao na travnatim igralištima i u nogometnoj opremi, preko desetljeća uspona i padova, do današnjih dana kada je RK Slatina stabilni drugoligaš s poviješću koja može biti na ponos gradu i građanima.
Na ovoj retrospektivnoj izložbi mogu se vidjeti brojni predmeti iz privatnih kolekcija te službenih prostora RK Slatina. Izložene su fotografije, priznanja, pehari i medalje, dokumenti, novinski članci, oprema igrača te su uprizoreni detalji svlačionice i rukometnog igrališta.
Na otvorenju je prisustvovao velik broj posjetitelja, većinom bivši i sadašnji rukometaši te brojni građani, ljubitelji rukometa. Po prvi put domjenak je priređen u dvorištu Muzeja gdje su svi posjetitelji imali priliku biti dio posebne atmosfere i društva slatinskih rukometaša.
Izložba je za posjetitelje otvorena do 5. listopada 2014.

 

Image  Image

 

Image  Image

 

Image  Image

 

Image  Image

 

Image  Image Image

 

Image  Image

 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture