Zavičajni muzej Slatina
Vijesti
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava i pristup informacijama
Zavičajni muzej Slatina arrow Izložbe arrow „Istina o pobjednicima“
„Istina o pobjednicima“ PDF Ispis E-mail

 

„Istina o pobjednicima“Na dan obljetnice osnutka 136. brigade, 28.10.2014., otvorena je izložba pod nazivom „Istina o pobjednicima“. To je ujedno i naziv projekta HVIDR-e Slatina u sklopu kojega su učenici osnovnih škola iz Slatine i okolice sudjelovali u terenskoj nastavi na temu Domovinskog rata.

Spoznaje i dojmove koje su dobili tijekom listopada na terenskoj nastavi prenijeli su u svoje literarne i likovne radove koji su izloženi na ovoj izložbi. Muzej je dodatno uključio u izložbu i multimediju te nekoliko panoa s fotografijama koje prikazuju svakodnevni život pripadnika 136. brigade na prvim linijama obrane. Fotografije pripadaju zbirci Domovinskog rata koju posjeduje Zavičajni muzej Slatina.
Na otvorenju izložbe ravnateljica Zavičajnog muzej Slatina, Dragica Šuvak, uputila je svima prisutnima dobrodošlicu i rekla nekoliko riječi o koncepciji izložbe. Mato Bubaš, predsjednik HVIDR-e Slatina govorio je o projektu „Istina o pobjednicima“. S pozdravima u ime Županije, obratila se zamjenica župana Virovitičko-podravske županije, Sanja Bošnjak. Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Slatine, Ivan Roštaš. Na otvorenju su prisustvovali većinom branitelji te pripadnici 136. brigade te roditelji, udovice i djeca poginulih branitelja, učenici koji su sudjelovali svojim radovima te brojni Slatinčani.
Izložba „Istina o pobjednicima“ jedan je od brojnih načina kojim se nastoji obrazovati i senzibilizirati mlađa populacija o povijesnom značaju Domovinskog rata te odavanja počasti svima koji su u njemu sudjelovali.

 „Istina o pobjednicima“ „Istina o pobjednicima“

„Istina o pobjednicima“  „Istina o pobjednicima“

 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture