Zavičajni muzej Slatina
Vijesti
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava i pristup informacijama
Etnografska zbirka
Zavičajni muzej Slatina arrow Zbirke arrow 7. Zbirka Kelemen
7. Zbirka Kelemen PDF Ispis E-mail
Zbirka KelemenZbirka Kelemen nastala je prikupljanjem djela Milka Kelemena, materijala vezanih uz 
Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena i donacijom obitelji Kelemen Zavičajnom muzeju Slatina. Zbirka uključuje tiskane partiture glazbenih djela Milka Kelemena, audio zapise – CD i gramofonske ploče sa snimljenim djelima istoga autora, egzotične glazbene instrumente koje je sakupio na svojim putovanjima po svijetu.

Zbirka KelemenMilko Kelemen je slatinski zavičajnik, kompozitor i glazbeni pedagog – profesor svjetskog ugleda, pokretač Zagrebačkog bijenala i Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena u Slatini, autor više knjiga koje su objavljene u Hrvatskoj, Njemačkoj, Francuskoj. Značajan je glazbenik u svjetskim razmjerima. Za svoje je stvaralaštvo dobio mnoga vrijedna hrvatska i europska priznanja i odlikovanja.
Međunarodni glazbeni festivala Dani Milka Kelemena osnovan je na glazbenikovu inicijativu u Slatini 1984. godine. Na njemu svake godine sudjeluju mnogobrojni umjetnici koji preko festivala i glazbenoga djela Milka Kelemena povezuju Slatinu i Hrvatsku s cijelim svijetom.

 Zbirka Kelemen Zbirka Kelemen Zbirka Kelemen Zbirka Kelemen

 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture