Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
Etnografska zbirka
Zavičajni muzej Slatina arrow Zbirke arrow 7. Zbirka Kelemen
7. Zbirka Kelemen PDF Ispis E-mail
Zbirka KelemenZbirka Kelemen nastala je prikupljanjem djela Milka Kelemena, materijala vezanih uz 
Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena i donacijom obitelji Kelemen Zavičajnom muzeju Slatina. Zbirka uključuje tiskane partiture glazbenih djela Milka Kelemena, audio zapise – CD i gramofonske ploče sa snimljenim djelima istoga autora, egzotične glazbene instrumente koje je sakupio na svojim putovanjima po svijetu.

Zbirka KelemenMilko Kelemen je slatinski zavičajnik, kompozitor i glazbeni pedagog – profesor svjetskog ugleda, pokretač Zagrebačkog bijenala i Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena u Slatini, autor više knjiga koje su objavljene u Hrvatskoj, Njemačkoj, Francuskoj. Značajan je glazbenik u svjetskim razmjerima. Za svoje je stvaralaštvo dobio mnoga vrijedna hrvatska i europska priznanja i odlikovanja.
Međunarodni glazbeni festivala Dani Milka Kelemena osnovan je na glazbenikovu inicijativu u Slatini 1984. godine. Na njemu svake godine sudjeluju mnogobrojni umjetnici koji preko festivala i glazbenoga djela Milka Kelemena povezuju Slatinu i Hrvatsku s cijelim svijetom.

 Zbirka Kelemen Zbirka Kelemen Zbirka Kelemen Zbirka Kelemen

 
« Prethodna   Sljedeća »

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture