Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
  
Zavičajni muzej Slatina arrow Edukacijske aktivnosti
Edukacijske aktivnosti
Održane sve tri planirane radionice izrade tradicijskog nakita PDF Ispis E-mail
 
Opširnije...U ZMS su održane sve tri planirane radionice izrade tradicijskog nakita slatinskog kraja, a zahvaljujući  financijskoj pomoći Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG). U svim su radionicama sudjelovale učenice Industrijsko obrtničke škole (smjer krojač i frizer) iz Slatine sa svojim profesoricama Ljubicom Pofuk, Danicom Tot, Ksenijom Som, Helenom Roštaš i Kornelijom Zubčević. Osim njih uključile su se  zainteresirane slatinčanke, sladojevčanke i čađavčanke koje su željele naučiti izrađivati tradicijski nakit za svoje potrebe.
Opširnije...
 
Radionica izrade božićnog nakita od prirodnih materijala PDF Ispis E-mail

Opširnije... U utorak 26. listopada  u Zavičajnom Muzeju Slatina održana je radionica izrade božićnog nakita iz prirodnih materijala, koju je vodila časna sestra Samuela Premužić članica Družbe sestara Naše Gospe iz Zagreba. Održane su tri radionice u kojima su sudjelovali nastavnici likovnog odgoja, učiteljice nižih razreda osnovnih škola „Josipa Kozarca“ i „Eugena Kumičića“ iz Slatine, učiteljice iz osnovnih škola iz Čađavice i Nove Bukovice, odgajateljice u dječjem vrtiću „Zeko“, učenici osnovnih škola, te profesorice i učenice Industrijsko obrtničke škole iz Slatine, ali i  ostali koji su željeli naučiti izrađivati nakit za Božić od prirodnih materijala i tako prirediti radost djeci i članovima svojih obitelji.

Opširnije...
 
Likovna radionica "Kolaž po kolaž-instalacija!" PDF Ispis E-mail

Opširnije...Image

 

 

 

 

 

 

U četvrtak, 23.rujna 2010.godine, od 14 do 15.30 sati u slatinskom Zavičajnom muzeju, uz izložbu Dušanke Janković Jablanović „Apstrakcija i eksperiment“, održat će se likovna radionica za više razrede osnovne škole Josip Kozarac, Slatina. Sudionici će se, uz ragledavanje izložbe, imati priliku upoznati s grafičkim tehnikama, kolažem i raznim kombiniranim tehnikama kojima se umjetnica služi u nastajanju njenih recentnih radova, a nakon uvoda o izložbi moći će izraditi vlastite kolaže, služeći se, kako kolaž papirom, bojicama, flomasterima, temperom tako i predmetima iz osobnog vlasništva : starim fotografijama, pismima, predmetima koji ih vežu za određene životne trenutke koje će ukomponirati u vlastiti asocijativni mozaik, po uzoru na umjetnicu. Nastali radovi tvorili bi slikarsku instalaciju u prostoru koja bi bila postavljena do kraja rujna 2010.godine, kada završava izložba.

Opširnije...
 
Radionica tradicijskog ukrašavanaja pisanica PDF Ispis E-mail
 
Opširnije...U srijedu 24. ožujka održana je u Zavičajnom muzeju Slatina radionica tradicijskog ukrašavanaja pisanica. Voditelji programa bili su Cecilija Mihoković, Zorica Gumbarević i Lidija Loparac iz Sladojevaca te Ivo Puškarić iz Slatine. U radionicu se uključilo tridesetak žena koje su naučile šarati pisanice voskom, tehniku opletanja pisanica koncem u boji ili izradu čipke . Suorganizatorice programa bile su učiteljice Osnovne škole Josipa Kozarca: Kata Huber, Gordana Kovač i Višnja Bujanić.  
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 9 - 13 od 13

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture