Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Plan nabave za 2015. godinu PDF Ispis E-mail
Utorak, 10. 02. 2015.

 

Opširnije... Ovdje možete preuzeti dokument u PDF formatu "Plan nabave za 2015. godinu"

Opširnije...
 
Deseta Noć muzeja u Slatini PDF Ispis E-mail
Srijeda, 04. 02. 2015.

 

Opširnije...U našem je Muzeju u petak, 30. siječnja, već tradicionalno obilježena još jedna Noć muzeja. Osnovna je ideja popularizacija muzeja ne samo kao edukativnih ustanova nego i kao prostora zabave i konstruktivnog provođenja slobodnog vremena, te kao glavnih točki kulturno-turističkih itinerara. U sklopu poticanja afirmacije i sjećanja na velike ljude hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti ove je godine Hrvatsko muzejsko društvo manifestaciju zamislilo kao posvetu Nikoli Tesli, njegovim izumima i otkrićima.

Opširnije...
 
Otvorenje stalnog postava slatinskog Muzeja PDF Ispis E-mail
Utorak, 20. 01. 2015.

 

Opširnije...Nakon trideset godina prikupljanja i obrade muzejske građe sa zadovoljstvom Vas pozivamo da s nama podijelite radost otvorenja stalnog postava slatinskog Muzeja u kojem su izloženi brojni predmeti prirodne, kulturne i duhovne baštine s pričama koje se kriju iza njih. Kao i dosad, želimo i ovoga puta s Vama podijeliti ovaj svečani trenutak – jer su čuvanje i briga o kulturnoj baštini najljepši posao na svijetu.

Opširnije...
 
Kako djeca vide sreću PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 24. 11. 2014.

 

 Opširnije...U četvrtak, 20. studenog, u Muzeju se obilježio Međunarodni dan djeteta, 55. obljetnice donošenja Deklaracije o pravima djeteta, prvog međunarodnog dokumenta o zaštiti prava djece i 25. obljetnice usvajanja UN-ove Konvencije o pravima djeteta. Manifestaciju je organizirao slatinski ogranak  Društva Naša djeca, organiziravši natječaj za dječje literarne i likovne radove o temi dječje sreće,  uz predavanja i radionice o dječjim pravima. Međunarodni dan djeteta obilježen je zanimljivim programom u kojem su sudjelovali učenici Osnovne glazbene škole Slatina i članovi dječjih foruma Mladost i Osmijeh,  te otvorenjem izložbe „Sretno dijete“ na kojoj su predstavljeni svi prijavljeni dječji radovi. Nagrade za izdvojene radove prema odluci stručnih povjerenstava malim su autorima uručili zamjenica virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak, predsjednica Društva Naša djeca Božica Majhen i zamjenik gradonačelnika Slatine Milan Janković, a program je uime Društva Naša djeca vodila Snježana Pačarić.

Opširnije...
 
Obilježavanje međunarodnog Dana srednjoškolaca PDF Ispis E-mail
Utorak, 25. 11. 2014.

 

Opširnije...U prigodnom prostoru Školske zbirke Muzeja u petak, 21. studenog, otvorena je izložba Najljepše je đačko doba kao posveta srednjoškolskim danima i uspomenama na njih. Izložbu su organizirali Gradski savjet mladih, Udruga srednjoškolaca i Zavičajni muzej  povodom obilježavanja međunarodnog Dana srednjoškolaca. Radi se o sjećanju na praške studente i profesore strijeljane 17. studenog 1939. zbog mirnih prosvjeda protiv nacističke okupacije, dok je njih više od tisuću bilo deportirano u logore. Spomen koji se u europskim zemljama redovito obilježava u nas je zaživio u posljednjih nekoliko godina, a povezan je i s upoznavanjem sa sadržajem Europske deklaracije o pravima srednjoškolaca.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 61 - 72 od 72

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture