Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Kako djeca vide sreću PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 24. 11. 2014.

 

 Opširnije...U četvrtak, 20. studenog, u Muzeju se obilježio Međunarodni dan djeteta, 55. obljetnice donošenja Deklaracije o pravima djeteta, prvog međunarodnog dokumenta o zaštiti prava djece i 25. obljetnice usvajanja UN-ove Konvencije o pravima djeteta. Manifestaciju je organizirao slatinski ogranak  Društva Naša djeca, organiziravši natječaj za dječje literarne i likovne radove o temi dječje sreće,  uz predavanja i radionice o dječjim pravima. Međunarodni dan djeteta obilježen je zanimljivim programom u kojem su sudjelovali učenici Osnovne glazbene škole Slatina i članovi dječjih foruma Mladost i Osmijeh,  te otvorenjem izložbe „Sretno dijete“ na kojoj su predstavljeni svi prijavljeni dječji radovi. Nagrade za izdvojene radove prema odluci stručnih povjerenstava malim su autorima uručili zamjenica virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak, predsjednica Društva Naša djeca Božica Majhen i zamjenik gradonačelnika Slatine Milan Janković, a program je uime Društva Naša djeca vodila Snježana Pačarić.

Opširnije...
 
Obilježavanje međunarodnog Dana srednjoškolaca PDF Ispis E-mail
Utorak, 25. 11. 2014.

 

Opširnije...U prigodnom prostoru Školske zbirke Muzeja u petak, 21. studenog, otvorena je izložba Najljepše je đačko doba kao posveta srednjoškolskim danima i uspomenama na njih. Izložbu su organizirali Gradski savjet mladih, Udruga srednjoškolaca i Zavičajni muzej  povodom obilježavanja međunarodnog Dana srednjoškolaca. Radi se o sjećanju na praške studente i profesore strijeljane 17. studenog 1939. zbog mirnih prosvjeda protiv nacističke okupacije, dok je njih više od tisuću bilo deportirano u logore. Spomen koji se u europskim zemljama redovito obilježava u nas je zaživio u posljednjih nekoliko godina, a povezan je i s upoznavanjem sa sadržajem Europske deklaracije o pravima srednjoškolaca.

Opširnije...
 
Sretno dijete PDF Ispis E-mail
Srijeda, 19. 11. 2014.

 

Opširnije...Društvo "Naša djeca" Slatina, Dječji forum "Mladost" i Dječji forum "Osmijeh" povodom 25 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta poziva Vas na otvaranje Izložbe likovnih i literarnih radova koji su rezultat Natječaja za najbolji likovni i literarni rad na temu"Sretno dijete"

Opširnije...
 
„Istina o pobjednicima“ PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 09. 11. 2014.

 

Opširnije...Na dan obljetnice osnutka 136. brigade, 28.10.2014., otvorena je izložba pod nazivom „Istina o pobjednicima“. To je ujedno i naziv projekta HVIDR-e Slatina u sklopu kojega su učenici osnovnih škola iz Slatine i okolice sudjelovali u terenskoj nastavi na temu Domovinskog rata.

Opširnije...
 
Izložba „Slatina-grad rukometa“ PDF Ispis E-mail
Utorak, 02. 09. 2014.

 

Opširnije...„Slatina-grad rukometa“ naziv je izložbe kojom se prvom u nizu događanja slavi 60 godina postojanja Rukometnog kluba Slatina.
Izložba je otvorena 22. kolovoza 2014. godine u Zavičajnom muzeju Slatina. Na svečanom otvorenju o povijesti i djelovanju Kluba govorili su Miroslav Venus, predsjednik RK Slatina i Davor Butorac, dopredsjednik. Naglasili su kako ova izložba ne govori samo o rukometu i rukometašima već i o tri generacije Slatinčana koji ovim sportom pridonose povijesti grada Slatine. Nekoliko riječi o koncepciji izložbe i eksponatima rekla je Dragica Šuvak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina. Sanja Bošnjak, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije uputila je pozdrave i riječi pohvale a izložbu je otvorio Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 61 - 69 od 69

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture