Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
I slatinski Muzej kuha s Muzejima u loncu PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 05. 03. 2015.

 

Opširnije...„prehrana nije samo pripremljeno i pojedeno jelo, ono je filozofija i navika, običaj i ponašanje, naprosto najživlja slika onih prije nas, čija su jela ovisila o socijalnom momentu, tradiciji, utjecajima doseljenika, modi i povijesnim trenucima.”
(www.muzejuloncu.com)

Da hrana nije samo hrana na vrlo zanimljiv način pokazuje projekt Muzej u loncu koji je pokrenuo Etnološki odjel Gradskog muzeja Požega. Projektom se žele pobuditi sjećanja i uspomene na zaboravljena tradicionalna jela s kraja 19. i početka 20. st. te sakupiti što više starih i originalnih recepata. Rekonstrukcijom tj. pripremom jela, kuhinja naših starih vraća se u život, dok se pomnim dokumentiranjem pripreme i detaljnim ispitivanjem kazivača čuva od zaborava. 

Opširnije...
 
Financijski plan za 2015. - 2017. godinu PDF Ispis E-mail
Utorak, 10. 02. 2015.

 

Opširnije... Ovdje možete preuzeti dokument u PDF formatu "Financijski plan za 2015. godinu iprojekcije za 2016. i 2017. godinu" 

Opširnije...
 
Plan nabave za 2015. godinu PDF Ispis E-mail
Utorak, 10. 02. 2015.

 

Opširnije... Ovdje možete preuzeti dokument u PDF formatu "Plan nabave za 2015. godinu"

Opširnije...
 
Deseta Noć muzeja u Slatini PDF Ispis E-mail
Srijeda, 04. 02. 2015.

 

Opširnije...U našem je Muzeju u petak, 30. siječnja, već tradicionalno obilježena još jedna Noć muzeja. Osnovna je ideja popularizacija muzeja ne samo kao edukativnih ustanova nego i kao prostora zabave i konstruktivnog provođenja slobodnog vremena, te kao glavnih točki kulturno-turističkih itinerara. U sklopu poticanja afirmacije i sjećanja na velike ljude hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti ove je godine Hrvatsko muzejsko društvo manifestaciju zamislilo kao posvetu Nikoli Tesli, njegovim izumima i otkrićima.

Opširnije...
 
Otvorenje stalnog postava slatinskog Muzeja PDF Ispis E-mail
Utorak, 20. 01. 2015.

 

Opširnije...Nakon trideset godina prikupljanja i obrade muzejske građe sa zadovoljstvom Vas pozivamo da s nama podijelite radost otvorenja stalnog postava slatinskog Muzeja u kojem su izloženi brojni predmeti prirodne, kulturne i duhovne baštine s pričama koje se kriju iza njih. Kao i dosad, želimo i ovoga puta s Vama podijeliti ovaj svečani trenutak – jer su čuvanje i briga o kulturnoj baštini najljepši posao na svijetu.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 61 - 74 od 74

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture