Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Noć muzeja 2016. PDF Ispis E-mail
Srijeda, 27. 01. 2016.

 Opširnije...Pozivamo Vas da nam se u petak 29. siječnja 2016. pridružite u Noći muzeja 2016. Za posjetitelje, prijatelje i mnogobrojne suradnike ove smo godine pripremili:

Opširnije...
 
Prosinac u muzeju PDF Ispis E-mail
Srijeda, 16. 12. 2015.

 Opširnije...Dragi suradnici, posjetitelji, prijatelji slatinskog muzeja!
Tijekom mjeseca prosinca pripremili smo prigodne programe koji su nas proveli kroz vrijeme Došašća i doveli do Božića. Kroz ikonografiju, boje i sadržaje, a uz pomoć naših suradnika: slatinskih osnovnih škola, dječjih vrtića, Društva „Naša djeca“ , Pjevačkog zbora Zrinski podsjetili smo se na hrvatske tradicijske običaje i na tren ih oživjeli u muzeju.

Opširnije...
 
Radionice sitotiska PDF Ispis E-mail
Subota, 31. 10. 2015.

 Opširnije...U sklopu gostujuće izložbe plakata iz zagrebačkog MSU-a, ove su se srijede, 28. listopada, u Muzeju održale radionice posvećene tehnici sitotiska koje je vodio naš vrijedni suradnik Davor Turček. Organizacija ne bi bila moguća bez pomoći tiskara Grafiti Becker i Calco grafike, a sudjelovali su učenici likovne i dizajnerske grupe Tatjane Lulić Prpić i Anje Brabec iz obiju slatinskih osnovnih škola, te “naš“ 3. a razred iz OŠ Josipa Kozarca sa svojom učiteljicom Željkom Kurtović.

Opširnije...
 
Antologijski plakati za izložbe zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 04. 10. 2015.

Opširnije...U sklopu najznačajnijeg kulturnog događanja u gradu, Dana Milka Kelemena, i obilježavajući 21. godinu njegova održavanja, predstavljamo vam izložbu „GGSU – GSU – GGZ – MSU – plakati za izložbe“ iz Zbirke crteža, grafika, plakata i radova na papiru Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Kustosica izložbe i ujedno voditeljica ove Zbirke je Kristina Bonjeković Stojković, a projekt je organizirala viša kustosica MSU-a, Vesna Meštrić. Specifična forma plakata za izložbe ukida granicu između visoke i primijenjene umjetnosti. Odabrani su radovi iznimnih umjetnika: Ivana Picelja, Mihajla Arsovskog, Borisa Bućana, Dalibora Martinisa, Gorana Trbuljaka i Igora Kuduza. Plakati ne samo da svjedoče o kontinuiranoj izložbenoj aktivnosti zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti od pedesetih godina 20. stoljeća do danas, nego su spomenuti umjetnici svojim različitim senzibilitetima i invencijama formirali i važne referentne točke u razvoju grafičkog dizajna u Hrvatskoj.

Opširnije...
 
Međunarodni glazbeni festival 21. Dani Milka Kelemena PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 01. 10. 2015.

 Opširnije...Međunarodni glazbeni festival 21. Dani Milka KelemenaU organizaciji Udruge DMK i Turističke zajednice grada Slatine u srijedu, 7. listopada, u crkvi svetog Josipa u Slatini s početkom u 20 sati, Komorni studio Zagrebačke filharmonije svečano će otvoriti glazbeni festival XXI. Dani Milka Kelemena. Glazbeni festival se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice, Grada Zagreba, Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine. Suorganizatori festivala su: Općina Nova Bukovica, Zavičajni muzej Slatina, Pučko otvoreno učilište Slatina, Srednja škola Marka Marulića Slatina i Osnovna glazbena škola Slatina. Program festivala je sljedeći:

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 60 od 74

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture