Zavičajni muzej Slatina
Vijesti
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava i pristup informacijama
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Vedrina japanskog kilta PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 21. 02. 2016.

 Opširnije... Dragi prijatelji slatinskog muzeja, pozivamo vas da u  muzeju posjetite gostujuću izložbu „Vedrina japanskog kilta“ koja pokazuje kako je  drevna vještina spajanja nekoliko slojeva tkanine od svakodnevnog uporabnog predmeta prerasla u umjetnički vrijedan tekstilni kolaž kilt.

Opširnije...
 
Noć muzeja 2016. PDF Ispis E-mail
Srijeda, 27. 01. 2016.

 Opširnije...Pozivamo Vas da nam se u petak 29. siječnja 2016. pridružite u Noći muzeja 2016. Za posjetitelje, prijatelje i mnogobrojne suradnike ove smo godine pripremili:

Opširnije...
 
Prosinac u muzeju PDF Ispis E-mail
Srijeda, 16. 12. 2015.

 Opširnije...Dragi suradnici, posjetitelji, prijatelji slatinskog muzeja!
Tijekom mjeseca prosinca pripremili smo prigodne programe koji su nas proveli kroz vrijeme Došašća i doveli do Božića. Kroz ikonografiju, boje i sadržaje, a uz pomoć naših suradnika: slatinskih osnovnih škola, dječjih vrtića, Društva „Naša djeca“ , Pjevačkog zbora Zrinski podsjetili smo se na hrvatske tradicijske običaje i na tren ih oživjeli u muzeju.

Opširnije...
 
Radionice sitotiska PDF Ispis E-mail
Subota, 31. 10. 2015.

 Opširnije...U sklopu gostujuće izložbe plakata iz zagrebačkog MSU-a, ove su se srijede, 28. listopada, u Muzeju održale radionice posvećene tehnici sitotiska koje je vodio naš vrijedni suradnik Davor Turček. Organizacija ne bi bila moguća bez pomoći tiskara Grafiti Becker i Calco grafike, a sudjelovali su učenici likovne i dizajnerske grupe Tatjane Lulić Prpić i Anje Brabec iz obiju slatinskih osnovnih škola, te “naš“ 3. a razred iz OŠ Josipa Kozarca sa svojom učiteljicom Željkom Kurtović.

Opširnije...
 
Antologijski plakati za izložbe zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 04. 10. 2015.

Opširnije...U sklopu najznačajnijeg kulturnog događanja u gradu, Dana Milka Kelemena, i obilježavajući 21. godinu njegova održavanja, predstavljamo vam izložbu „GGSU – GSU – GGZ – MSU – plakati za izložbe“ iz Zbirke crteža, grafika, plakata i radova na papiru Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Kustosica izložbe i ujedno voditeljica ove Zbirke je Kristina Bonjeković Stojković, a projekt je organizirala viša kustosica MSU-a, Vesna Meštrić. Specifična forma plakata za izložbe ukida granicu između visoke i primijenjene umjetnosti. Odabrani su radovi iznimnih umjetnika: Ivana Picelja, Mihajla Arsovskog, Borisa Bućana, Dalibora Martinisa, Gorana Trbuljaka i Igora Kuduza. Plakati ne samo da svjedoče o kontinuiranoj izložbenoj aktivnosti zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti od pedesetih godina 20. stoljeća do danas, nego su spomenuti umjetnici svojim različitim senzibilitetima i invencijama formirali i važne referentne točke u razvoju grafičkog dizajna u Hrvatskoj.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 60 od 75

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture