Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Gradonačelnik Ivan Roštaš otvorio “Noć muzeja 2017.” PDF Ispis E-mail
Subota, 28. 01. 2017.

 Opširnije...  U petak, 27. siječnja, u Zavičajnom muzeju Slatina održana je manifestacija „Noć muzeja 2017.“  čija  ovogodišnja tema glasi „Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo“. Noć je započela otvaranjem izložbe  „Iz Tehničke zbirke slatinskog muzeja“ koju je uz ravnateljicu Zavičajnog muzeja Dragicu Šuvak, svečano  otvorio   gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš pritom naglasivši da su se ulaganja u Zavičajni muzej nastavila i u prošloj godini:

Opširnije...
 
„Ton, šum, zvuk, glazba, buka, kaos“ PDF Ispis E-mail
Subota, 28. 01. 2017.

 Opširnije...  U sklopu manifestacije „Noć muzeja 2017“ u Zavičajnom muzeju Slatina, u petak 27. siječnja, profesor fizike u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina  i predsjednik Matice hrvatske Ogranak Slatina Dragan Klement, održao je predavanje na temu „Ton, šum, zvuk, glazba, buka, kaos“. Riječ je o predavanju koje je uz ovogodišnju temu Noći muzeja, koja glasi „Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo“, profesor Klement održao pritom primijenivši i zvučne primjere kako bi prikazao fizičke zakone koji se kriju u glazbi.

Opširnije...
 
KUD Dika upotpunio ovogodišnju “Noć muzeja” PDF Ispis E-mail
Subota, 28. 01. 2017.

 Opširnije...Bogati program ovogodišnje Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina upotpunili su i članovi Kulturno umjetničkog društva Dika iz Slatine. Uz najavu skorašnje proslave 50. obljetnice postojanja Dike, predsjednik Dario Vrbaslija održao je prezentaciju sumiravši nastanak i djelovanje KUD-a Dike te predstavio program rada za ovu  godinu.

Opširnije...
 
Noć muzeja 2017. PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 22. 01. 2017.
 
Pozivamo Vas  da nam se u petak 27. siječnja 2017. pridružite u Noći muzeja 2017. Za posjetitelje, prijatelje i mnogobrojne suradnike ove smo godine pripremili:

18:00 - 18:30 Otvorenje izložbe  „Iz Tehničke zbirke slatinskog muzeja“
18,30-19,00 Glazbeni program Osnovne glazbene škole Slatina
19,00- 20,00 Plesna radionica Dječjeg vrtića „Suncokret“  
20:00 - 20:15 Jadranka Srdoč najava 23. Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena 
20:30 – 21,00 Dragan Klement, Srednja škola Marka Marulića, Ogranak Matice hrvatske Slatina, Predavanje uz zvučne primjere, „Ton, šum, zvuk, glazba, buka, kaos“
21:00 - 21:30  Predavanje Valentine Dačnik, Hrvatski sabor kulture, Zagreb, 
„Riječju i slikom kroz slatinski kulturno-umjetnički amaterizam“
22:00 - 22:30 Dario Vrbaslija, „U očekivanju pedesete obljetnice KUD-a Dika“  
23:00 - 24:00 Dario Vrbaslija i Miroslav Šarić i KUD Dika, Slatina, Glazbeni program „Pjevajmo i plešimo zajedno“ 
18:00 - 24:00 Izložbe:Stalni postav Zbirke Milka Kelemena, Stalni postav Zavičajnog muzeja Slatina, Stalni postav Domovinskog rata
Plesno iznenađenje večeri je nastup Plesnog kluba D&D (Boris Stjepanović i Maša Radojević) koji će izvesti latinoameričke plesove!!
Za degustaciju toplih napitaka i tradicijskih delicija pobrinut će se Turistička zajednica grada Slatine, Industrijsko obrtnička škola Slatina, Grad Slatina

Ulaz je slobodan na sve programe.
 
Božić u muzeju PDF Ispis E-mail
Srijeda, 07. 12. 2016.

 Opširnije...Zakoračili smo u drugi tjedan advent i zapalili drugu svijeću na adventskom vijencu. Proslavili smo imendan sa svim Barbarama i pripremili se za dolazak svetoga Nikole. Najveću čizmicu svetog Nikole u gradu Slatini lanjske je godine izradio muzejski tehničar Dragan Bačmaga. Visoka čizma ima dovoljno prostora za raznoliko likovno izražavanje i traži svake godine drugačiji izgled. U tome su se ove godine istakli učenici likovne sekcije Osnovne škole Eugena Kumičića sa svojom nastavnicom likovnog odgoja Mirnom Fedoran. Prvo su se upoznali s tradicijskim običajem darivanja djece za Nikolinje, te s legendama o ovome svecu punome milosrđa za svoje bližnje. Inspiraciju za dekoraciju čizmice pronašli su na tradicijskom tekstilu i predmetima Etnografske zbirke u stalnom postavu Muzeja te su svojim vještim rukama strpljivo izradili crteže, razvili originalnu ideju i progovorili svojim likovnim jezikom. Čizmica je zasjala tradicijskim bojama i novim sjajem, a mali likovni umjetnici, u znak zahvale za svoj trud, nagrađeni su prigodnim darovima.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 45 od 70

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture