Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Knjiga poezije čađavačke pjesnikinje Marije Kenjerić „Život, snovi i stihovi“ PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23. 10. 2017.

 Opširnije... Slatinski ogranak Matice hrvatske predstavio je u prostorima Zavičajnog muzeja Slatina 15. 10. 2017. knjigu poezije čađavačke pjesnikinje Marije Kenjerić „Život, snovi i stihovi“. Knjigu je predstavila Zorica Varga, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Slatini. Naglasila je da „U tišini svoga srca autorica plete niti jesenjih boja, niže riječi u vrtlogu duše, sjetne i poletne, molitvom dušu snaži, u Božjoj blizini sklad neba i zemlje traži. Pišući o sebi, ispovjednim stilom pjeva o svom životu, nemirima, kušnjama, zanosima, snovima i stvarnosti.“

Opširnije...
 
U Zavičajnom muzeju otvorena izložba Veliko polje – Prapovijesna groblja Slatine PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23. 10. 2017.

 Opširnije... Početkom izgradnje slatinske obilaznice 2009. godine obavljena su i arheološka istraživanja od strane Muzeja Slavonije Osijek pod vodstvom više kustosice Slavice Filipović. Otkriveni su dijelovi prapovijesnih, antičkih i srednjovjekovnih naselja. Osobito važno je nalazište groblja iz kasnog brončanog doba i starijeg željeznog doba. Ova nalazišta svrstavaju Slatinu kao važno arheološko nalazište na jugu Panonske nizine. U suradnji s Institutom za arheologiju obavljena je restauracija i dvije trećine arheoloških nalaza ovom je izložbom vraćeno Slatini.

Opširnije...
 
Izložbom “Misija” započeo program 23. Dana Milka Kelemena PDF Ispis E-mail
Utorak, 10. 10. 2017.

 Opširnije... U izložbenom prostoru Zavičajnog muzeja u Slatini jučer je otvorena izložba pod nazivom “Misija” suvremenog hrvatskog umjetnika ZDRAVKA MILIĆA. Izložba je uvodni program 23. Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena. Kustosica izložbe i autorica predgovora u katalogu je Višnja Slavica Gabout, koja je autora i njegove radove kratko predstavila prilikom otvaranja izložbe.

Opširnije...
 
Zdravko Milić - Misija PDF Ispis E-mail
Petak, 06. 10. 2017.
Opširnije... U izložbenom prostoru Zaviĉajnog muzeja u Slatini otvara se u petak, 6.listopada 2017. u 19 sati izložba pod nazivom „Misija“ suvremenog hrvatskog umjetnika ZDRAVKA MILIĆA. Izložba je uvodni program 23. Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena. Kustosica izložbe i autorica predgovora u katalogu je Višnja Slavica Gabout, koja će izložbu i otvoriti. U tekstu predgovora ona između ostaloga kaže:
Opširnije...
 
Izmjene i dopune Plana nabave za 2017. godinu PDF Ispis E-mail
Srijeda, 24. 05. 2017.
  Ovdje možete preuzeti dokument u PDF formatu Izmjene i dopune Plana nabave za 2017. godinu  
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 30 od 63

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture