Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Božićni koncert u muzeju PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11. 12. 2017.
Srđan Depolo pjevač, skladatelj i književnik izvodi BOŽIĆNE PJESME iz svjetskog glazbenog nasljeđa na sedam jezika; njemačkom, francuskom, talijanskom, engleskom, španjolskom, hrvatskom i latinskom
ulaz je besplatan
 
Ravnateljici Zavičajnog muzeja Slatina nagrada Hrvatskog etnološkog društva PDF Ispis E-mail
Utorak, 05. 12. 2017.

 Opširnije...  Dragica Šuvak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina dobitnica je nagrade Hrvatskog etnološkog društva za životno djelo Milovan Gavazzi za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke. Nagrada je dodijeljena 1. 12. 2017. u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Opširnije...
 
Godišnji susret Muzejske udruge Istočne Hrvatske PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 26. 11. 2017.

 

Opširnije...  „Prepoznavajući rad Društva kroz djelovanje svih muzeja članica ali prvenstveno kroz rad pojedinaca unutar Udruge i u okrilju drugih strukovnih udruga, pozvali smo predstavnike drugih strukovnih udruga i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, kako bi potencirali nove putove zajedničkog djelovanja na unapređenju muzejske djelatnosti, te čuvanju i prezentiranju hrvatske kulturne baštine“ izjavila je ravnateljica slatinskog Zavičajnog muzeja prof. Dragica Šuvak, koja je od svojih kolega dobila nagradu za životno djelo Milovan Gavazzi“, za etnološko-muzeološki rad stalnog postava i 33 godine kontinuiranog rada u muzejskoj djelatnosti u Slatini na godišnje susretu Muzejske udruge Istočne Hrvatske. Okupljenim kolegama i gostima u svečanom dijelu skupštine prva se obratila predsjednica Udruge Ružica Marić koja je posebno pozdravila gošće iz Ministarstva kulture Rašeljku Bilić voditeljicu Službe za muzejsku djelatnost i direktoricu MDC-a Maju Kocijan Razović, te predsjednice Hrvatskog muzejskog društva Vlastu Krklec, Hrvatskog etnografskog društva Tihanu Petrović Leš i Hrvatskog arheološkog društva Jacquelinu Balen. Riječi dobrodošlice nazočnima su potom uputili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, te dožupan Viroovitičko-podravski Mario Klement. Za stotinjak gostiju i članova Udruge, organiziran je cjelodnevni program, od posjete slatinskog Zavičajnog muzeja gdje je bio upriličen kulturno-umjetnički program, do zajedničkog druženja u Restoranu „Stari podrum“, uz prvi hrvatski pjenušac proizveden upravo u Slatini.

Opširnije...
 
POZIV NA GODIŠNJU SKUPŠTINU MUIH-A PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 12. 11. 2017.

Opširnije... Poštovani kolegice i kolege, dragi članovi Muzejske udruge Istočne Hrvatske
Pozivamo Vas na godišnju skupštinu Muzejske udruge Istočne Hrvatske koja će se održati u četvrtak, 16. 11. 2017. godine u Hrvatskom domu i Zavičajnom muzeju Slatina. Skupština se održava u Slatini na poziv Zavičajnog muzeja a u povodu 10 – godišnjice samostalnog djelovanja i otvorenog Stalnog postava Muzeja 2016.godine. Prepoznavajući rad Društva kroz djelovanje svih muzeja članica ali prvenstveno kroz rad pojedinaca unutar naše Udruge i u okrilju drugih strukovnih udruga pozvali smo predstavnike drugih strukovnih udruga i Ministarstva kulture RH kako bi potencirali nove putove zajedničkog djelovanja na unapređenju muzejske djelatnosti te čuvanju i prezentiranju hrvatske kulturne baštine.

Opširnije...
 
Knjiga poezije čađavačke pjesnikinje Marije Kenjerić „Život, snovi i stihovi“ PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23. 10. 2017.

 Opširnije... Slatinski ogranak Matice hrvatske predstavio je u prostorima Zavičajnog muzeja Slatina 15. 10. 2017. knjigu poezije čađavačke pjesnikinje Marije Kenjerić „Život, snovi i stihovi“. Knjigu je predstavila Zorica Varga, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Slatini. Naglasila je da „U tišini svoga srca autorica plete niti jesenjih boja, niže riječi u vrtlogu duše, sjetne i poletne, molitvom dušu snaži, u Božjoj blizini sklad neba i zemlje traži. Pišući o sebi, ispovjednim stilom pjeva o svom životu, nemirima, kušnjama, zanosima, snovima i stvarnosti.“

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 30 od 67

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture