Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Plan nabave za 2018. godinu PDF Ispis E-mail
Utorak, 06. 02. 2018.

 

 Opširnije... Ovdje možete preuzeti dokument u PDF formatu Plan nabave za 2018. godinu 

Opširnije...
 
Noć muzeja 2018 PDF Ispis E-mail
Petak, 09. 02. 2018.

 Opširnije...  Stalni postav Zavičajnog muzeja Slatine koncipiran je na temelju jedne školske svjedodžbe i uređen je prema predmetima iz te svjedodžbe. Tema sporta u Slatini ostala je nedovoljno zastupljena i upravo zato se ocjenjuje da je upravo za Slatinu tema ovogodišnje Noći muzeja izuzetno dobro pogođena. Govoreći uvodno o organizaciji manifestacije pod nazivom Lica i naličja sporta, ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak istaknula je da okosnicu cijeloga programa čini donacija hrvatskoga rukometnog reprezentativca Gorana Perkovca, koja će biti izložena i u stalnom postavu muzeja.

Nakon nastupa polaznika Dječjeg vrtića Suncokret s plesnom točkom Fitness za najmlađe, o pripremanju izložbe Sport u Slatini na njezinu otvorenju govorili su autori izložbe, novi kustosi muzeja, povjesničarka umjetnosti Martina Gavran i arheolog Srđan Đuričić, a otvorio je gradonačelnik Denis Ostrošić. – Slušajući što je sve pripremljeno za ovu Noć muzeja, siguran sam da se ovaj muzej može svrstati uz rame i mnogo „jačim“ muzejima, koji također nastoje prikazati što kvalitetniji program, rekao je gradonačelnik.

Opširnije...
 
Predavanja sportskih klubova iz Slatine PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 04. 02. 2018.

Opširnije...  U nastavku «Noći muzeja 2018.»  organizirali smo predavanja sportskih klubova iz Slatine. Cilj nam je predstaviti klubove, njihove članove kao i uspjehe koje su ostvarili u ligaškim natjecanjima. Predavanja će se održati u potkrovlju Zavičajnog muzeja Slatina srijedom i petkom u poslijepodnevnim terminima. U sklopu predavanja organizirali smo radionice za djecu pod nazivom «Tenisice, lopte i ribe: Kako ih izrađuju djeca» koje će se održati subotom (17. i 24. veljače) u prijepodnevnim satima.

Opširnije...
 
Božićni koncert u muzeju PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11. 12. 2017.
Srđan Depolo pjevač, skladatelj i književnik izvodi BOŽIĆNE PJESME iz svjetskog glazbenog nasljeđa na sedam jezika; njemačkom, francuskom, talijanskom, engleskom, španjolskom, hrvatskom i latinskom
ulaz je besplatan
 
Ravnateljici Zavičajnog muzeja Slatina nagrada Hrvatskog etnološkog društva PDF Ispis E-mail
Utorak, 05. 12. 2017.

 Opširnije...  Dragica Šuvak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina dobitnica je nagrade Hrvatskog etnološkog društva za životno djelo Milovan Gavazzi za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke. Nagrada je dodijeljena 1. 12. 2017. u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 30 od 70

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture