Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Glazbena radionica «Ručicama do glazbe» PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 26. 03. 2018.

 Opširnije...  U suradnji s Glazbenom školom Milka Kelemena u srijedu 21. ožujka u Zavičajnom muzeju Slatina održana je glazbena radionica «Ručicama do glazbe».  Nastavnice Glazbene škole Sandra Pavić, Andrijana Jaković i Sara Mojzeš osmislile su radionicu za druge razrede osnovnih škola kako bi ih upoznale s radom svoje škole i s glazbom općenito.

Opširnije...
 
Izložba Miroslava Benakovića PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21. 03. 2018.

Opširnije... Izložba skulptura osječkog kipara (i višeg restauratora za metal, drvo, staklo i keramiku u Muzeju Slavonije u Osijeku) Miroslava Benakovića prezentirat će raspela i skulpture koje prikazuju dijelove iz ciklusa Kristove muke. Kroz izložbu prezentirat će se simbolika križa kao kršćanskog znaka, ali i kao znaka koji je postojao puno prije formacije kršćanstva (u Egiptu, Indiji, Kini,..). Radionica koja pripada Muzeju Slavonije (gdje radi kao viši muzejski preparator za keramiku, metal, drvo i kamen) i privatna radionica istodobno su obrtnička mjesta i umjetnički ateljei, mjesta gdje nastaju pomno promišljena i izvedena skulptorska djela.

Opširnije...
 
Milko Kelemen PDF Ispis E-mail
Srijeda, 14. 03. 2018.

 Opširnije... Milko Kelemen skladatelj, dirigent, sveučilišni profesor, dopisni član HAZU, počasni građanin grada Slatine preminuo je 8. ožujka 2018. u Stuttgartu, gdje je živio velik dio svoga života.
Rođen je 30. ožujka 1924. u Slatini gdje je pohađao pučku školu, u nedalekoj Virovitici gimnaziju, a nakon Drugog svjetskog rata u Zagrebu Muzičku akademiju. Na Akademiji je bio đak Stjepana Šuleka, a nakon akademskog obrazovanja, kao stipendist bio je đak Oliviera Messiaena u Parizu, Wolfganga Fortnera u Freiburgu i dr.

Opširnije...
 
Dragan Bačo Bačmaga (1956.-2018.) PDF Ispis E-mail
Petak, 09. 03. 2018.

 Opširnije... Dragi naši kolege i prijatelji,

U dubokoj boli i tuzi javljamo da nas je sinoć nenadano napustio naš muzejski tehničar u mirovini Dragan Bačo Bačmaga (1956.-2018.). U 11 godina djelovanja kao muzejskog tehničara s entuzijazmom i ljubavlju sudjelovao je u postavljanju Zavičajnog muzeja Slatina, u oblikovanju prikupljene baštine u smislenu cjelinu i rado je sudjelovao u javnoj prezentaciji izložene građe. Prije svega, Dragan je bio odani kolega i još odaniji prijatelj na kojega smo se mogli osloniti u bilo koje doba dana i doba noći.

Opširnije...
 
IN MEMORIAM: Milko Kelemen (1924.-2018.) PDF Ispis E-mail
Petak, 09. 03. 2018.

 Opširnije... Hrvatski skladatelj, dirigent i pedagog Milko Kelemen rođen je 30. ožujka 1924. u Slatini. Studirao je i diplomirao skladanje u razredu Stjepana Šuleka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1945.-1952.), a usavršavao se kod Tonyja Aubina i Olivera Messiaena u Parizu (1954.-1955.) te kod Wolfganga Fortnera u Visokoj glazbenoj školi u Freiburgu im Breisgau (1960.-1961.). Kao stipendist zaklade «Alexander von Humboldt» radio je u Siemensovu elektroničkom studiju u Münchenu (1966.-1968.), a od 1968. do 1969. boravi u Berlinu kao stipendist Njemačke službe za akademsku razmjenu.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 15 od 63

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture