Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
TIHOMIR PINTER: MALA RETROSPEKTIVA PDF Ispis E-mail
Utorak, 02. 10. 2018.

Opširnije... Zavičajni muzej Slatina, 4. – 31. listopada 2018. Otvorenje izložbe: četvrtak 4. listopada u 18:00 sati
Zavičajni muzej Slatina ugostit će izložbu Gradskog muzeja Bjelovar čiji je protagonist proslavljeni fotograf Tihomir Pinter (Bjelovar, 1938.), zaljubljenik u crno-bijelu analognu fotografiju. Izložba je sažeti presjek Pinterove bogate karijere u kojoj je uspješno spojio karijeru doktora kemije i fotografa amatera, ne zadržavajući se u samo jednoj kategoriji i temi.

Opširnije...
 
Otvorenje izložbe «Ribički pribor kao kolekcionarska strast» PDF Ispis E-mail
Utorak, 04. 09. 2018.

 Opširnije...  U Zavičajnom muzeju Slatina 4. rujna u 19 sati otvorena je izložba Branka Marendića, Slatinčanina kolekcionara starog ribičkog pribora. Na početku otvorenja izložbe prisutne je u ime ravnateljice Zavičajnog muzeja Slatina Dragice Šuvak pozdravila kustosica Martina Gavran. Potom je izložbu predstavio Branko Marendić koji je ukratko objasnio motive za skupljanje antikvitetnog ribičkog pribora starosti u rasponu od početka 20. st. pa sve do osamdesetih godina 20. st., a na kraju je otvorio i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić. Među prisutnima bio je i predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever koji je naglasio značaj Brankove kolekcije ne samo za povijest lokalnog ribolova nego i za budući Muzej ribolova koji će se otvoriti u bliskoj budućnosti.

Opširnije...
 
Natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa PDF Ispis E-mail
Utorak, 07. 08. 2018.

Zavičajni muzej Slatina raspisuje natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, s traženim zvanjem mag. povijesti. Natječaj traje od 6. do 16. kolovoza 2018. godine. Uvjeti i potrebna dokumentacija nalaze se u prilogu.

 

Uvjeti i potrebna dokumentacija

 
Srebrena povelja Matice hrvatske uručena je predsjednici Ogranka Matice hrvatske u Slatini PDF Ispis E-mail
Subota, 14. 07. 2018.

 Opširnije...  Gospodin Stjepan Damjanović, predsjednik Matice hrvatske uručio je 16. lipnja ove godine u Rijeci srebrenu povelju Matice hrvatske predsjednici Ogranka Matice hrvatske u Slatini gospođi Zorici Varga za objavljenu knjigu Zbornik radova znanstvenog skupa Svećenik Julije Bürger (1885.-1944.) i njegovo vrijeme.

Opširnije...
 
Volontiram, srce diram PDF Ispis E-mail
Petak, 15. 06. 2018.

 Opširnije...U sklopu projekta “Volontiram, srce diram” kojeg financijski podržava  Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva proveden je Natječaj za najbolji dječjilikovni i literarni rad na temu "Volontiram, srce diram".

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 15 od 69

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture