Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
 
Tadicijski nakit 
Zavičajni muzej Slatina arrow Novosti
Novosti
Međunarodni dan muzeja 2019 PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 12. 05. 2019.

 Opširnije... Povodom Međunarodnog dana muzeja, Zavičajni muzej Slatina pripremio je u suradnji sa Slovenskim planinskim muzejom iz Mojstrane izložbu pod nazivom „Na vrhu gora, blizu neba“. Autorica Neli Šular, kustosica pedagog, kroz izložbu prikazuje svjetlosne pojave na planinama i proces njihova nastanka. Uz panoe posjetiteljima će biti ponuđeno izvođenje pokusa koji simuliraju različite prirodne pojave. Otvorenje izložbe održat će se 15. svibnja 2019. godine u 13:00 h, a bit će popraćeno osvrtom na 550. godišnjicu objavljivanja prvog hrvatskog romana, autora Petra Zoranića: „Planine“ i kratkim predavanjem o fizikalnim pojavama.

Opširnije...
 
Zavičajni muzej Slatina pripremio Uskrsnju izložbu – „Sretan ti Uskrs“ PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 04. 04. 2019.

 Opširnije...Čestitanje i darivanje neizostavni su dio uskrsnjih običaja. Bilo da je riječ o usmenoj i pisanoj čestitci ili kao što je u suvereno vrijeme sve češće u digitalnom obliku, svaka čestitka primatelja ugodno iznenadi i obraduje. Na tragu tih emocija je i običaj darivanja kao simbola privrženosti osobi. U prošlosti su se darivale pisanice ili naranče, dok je danas darivanje materijalnog karaktera, ali uz iste emocije.

Opširnije...
 
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u posjeti Zavičajnom muzeju Slatina PDF Ispis E-mail
Petak, 12. 10. 2018.

 Opširnije...  Nakon obilaska sajma predsjednica je posjetila Zavičajni muzej Slatina gdje je obišla stalni postav muzeja koji je na nju ostavio poseban dojam, a svoj posjet Slatini završila je obilaskom Spomen sobe Domovinskog rata gdje su ju dočekali članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica.

Opširnije...
 
TIHOMIR PINTER: MALA RETROSPEKTIVA PDF Ispis E-mail
Utorak, 02. 10. 2018.

Opširnije... Zavičajni muzej Slatina, 4. – 31. listopada 2018. Otvorenje izložbe: četvrtak 4. listopada u 18:00 sati
Zavičajni muzej Slatina ugostit će izložbu Gradskog muzeja Bjelovar čiji je protagonist proslavljeni fotograf Tihomir Pinter (Bjelovar, 1938.), zaljubljenik u crno-bijelu analognu fotografiju. Izložba je sažeti presjek Pinterove bogate karijere u kojoj je uspješno spojio karijeru doktora kemije i fotografa amatera, ne zadržavajući se u samo jednoj kategoriji i temi.

Opširnije...
 
Otvorenje izložbe «Ribički pribor kao kolekcionarska strast» PDF Ispis E-mail
Utorak, 04. 09. 2018.

 Opširnije...  U Zavičajnom muzeju Slatina 4. rujna u 19 sati otvorena je izložba Branka Marendića, Slatinčanina kolekcionara starog ribičkog pribora. Na početku otvorenja izložbe prisutne je u ime ravnateljice Zavičajnog muzeja Slatina Dragice Šuvak pozdravila kustosica Martina Gavran. Potom je izložbu predstavio Branko Marendić koji je ukratko objasnio motive za skupljanje antikvitetnog ribičkog pribora starosti u rasponu od početka 20. st. pa sve do osamdesetih godina 20. st., a na kraju je otvorio i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić. Među prisutnima bio je i predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever koji je naglasio značaj Brankove kolekcije ne samo za povijest lokalnog ribolova nego i za budući Muzej ribolova koji će se otvoriti u bliskoj budućnosti.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 15 od 72

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture