Zavičajni muzej Slatina
Informacije
Novosti
Muzej
Zbirke
Izložbe
Zavičajnici
Edukacijske aktivnosti
Istraživački rad
Muzejske publikacije
Donacije
Linkovi
Elektronička knjižara
Javna nabava
Zavičajni muzej Slatina arrow Izložbe arrow Prošle
Prošle
Muzej(i) u loncu PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 22. 08. 2016.

 Opširnije...Zavičajni muzej Slatina poziva Vas na otvorenje Etnografsko - fotografske izložbe MUZEJ(I) U LONCU koje će se u prigodi Dana grada Slatine održati 25. kolovoza (četvrtak) 2016. godine u 19:00 sati u izložbenoj dvorani Zavičajnog muzeja Slatina, Ante Kovačića 1.

Opširnije...
 
Antologijski plakati za izložbe zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 04. 10. 2015.

Opširnije...U sklopu najznačajnijeg kulturnog događanja u gradu, Dana Milka Kelemena, i obilježavajući 21. godinu njegova održavanja, predstavljamo vam izložbu „GGSU – GSU – GGZ – MSU – plakati za izložbe“ iz Zbirke crteža, grafika, plakata i radova na papiru Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Kustosica izložbe i ujedno voditeljica ove Zbirke je Kristina Bonjeković Stojković, a projekt je organizirala viša kustosica MSU-a, Vesna Meštrić. Specifična forma plakata za izložbe ukida granicu između visoke i primijenjene umjetnosti. Odabrani su radovi iznimnih umjetnika: Ivana Picelja, Mihajla Arsovskog, Borisa Bućana, Dalibora Martinisa, Gorana Trbuljaka i Igora Kuduza. Plakati ne samo da svjedoče o kontinuiranoj izložbenoj aktivnosti zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti od pedesetih godina 20. stoljeća do danas, nego su spomenuti umjetnici svojim različitim senzibilitetima i invencijama formirali i važne referentne točke u razvoju grafičkog dizajna u Hrvatskoj.

Opširnije...
 
“Tragom Gutmannovih pruga“: sjećanje na mali vlak slavonske Podravine PDF Ispis E-mail
Petak, 28. 08. 2015.

 Opširnije...Povodom Dana grada i prigodom zatvaranja Slatinskog ljeta predstavljamo Vam zanimljivu i nostalgičnu povijesno-dokumentarnu izložbu posvećenu uspomeni na znamenitu Slavonsko-podravsku željeznicu, poznatiju pod imenom Gutmannove pruge.
Izložba “Tragom Gutmannovih pruga“ autora Ivice Brusača donosi priču o uskotračnoj željeznici koja je svojom razgranatom mrežom imala presudnu ulogu u gospodarskom razvoju i napretku čitavog slavonsko-podravskog kraja, ali i osobit kulturni i društveni značaj u formiranju identiteta naše regije. Oni stariji sjećaju se i danas s poštovanjem i posebnim sentimentom malog vlaka, popularnog “Guce” ili "Ćire", koji je povezivao Osijek, Belišće, Donji Miholjac sa Slatinom, Orahovicom, Voćinom, prevozio ljude na posao, u školu, a sirovine i proizvode podravskog kraja i s papučkih obronaka odnosio do pretovarnih mjesta odakle su se prevozile dalje, sada kolosijecima normalne širine, prema svojim odredištima.

Opširnije...
 
Matematika u Muzeju PDF Ispis E-mail
Utorak, 17. 03. 2015.

 

Opširnije...Pozivamo zaljubljenike u matematiku i kreativan rad da posjetite izložbu zanimljivog naziva „Matematičke slagalice“. Spoj je to matematike i igre koji će privremeno upotpuniti našu školsku zbirku i priču o računarstvu i geometriji u stalnom postavu.
Ovi neobični matematički eksponati nastali su na satovima matematike u sklopu projekta „Igračka“. Slagalice koje su bar nakratko zamijenile današnje igračke, osmislili su i izradili učenici osmih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca pod vodstvom profesorice Ljiljane Peretin. Kroz igru s papirnatim modelima primjenjivali su stečena znanja o razlomcima, potencijama ili pak Pitagorinom poučku.

Opširnije...
 
Prva samostalna izložba slika Josipa Jurkina: More, rijeke i jezera (12.3. – 12.4.2015.) PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 12. 03. 2015.

 

Opširnije... Nakon višedesetljetnog bavljenja amaterskim slikarstvom, kontinuiranog sudjelovanja u radu Slatinskog likovnog kluba i izlaganja na skupnim izložbama, Josip Jurkin se po prvi put samostalno predstavlja izložbom svojih pejzaža.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 19

 
Najnovije vijesti
Popularno

Zavičajni muzej Slatina ©, design by Ture